انواع داربست
داربستهای چوبی: برای ساخت داربست چوبی معمولا از نردبانهای مخصوص یا گوبهای گرد استفاده میشود. این نوع داربستها ثابت هستند و برای سر هم کردن آنها از از تخته، خرک و پل موفت استفاده میشود.
داربستهای فلزی: این نوع داربستها همانطور که از نامشان پیداست از فلز ساخته میشوند. این داربستها از لولههای فولادی که اصطلاحا به آنها لوله 5 سانتیمتری میگویند؛ ساخته میشوند. این لولهها که آنها را با بستهای مخصوص مونتاژ میکنند؛ حداقل باید 4 میلیمتر ضخامت داشته باشند.
داربست معلق: نوعی دیگر از داربست، داربستهای معلق است که آنها را به دیوارهای ساختمان وصل میکنند. این نوع داربست برای زمانهایی کاربرد دارد که نمیتوان داربست را روی زمین برپا کرد. یعنی این کار یا عملا غیر ممکن است و یا هزینه بسیار زیادی در پی خواهد داشت. داربست معلق مانند یک سکو از دیوار بیرون میزند و به همینخاطر به آن داربست سکویی یا تخته زیرپایی نیز میگوید.
داربست پایهدار: این نوع داربست مناسب زمانهایی است که لازم است سریعا یک داربست سرهم شود. البته باید توجه داشت در این نوع داربست بیش از سه ردیف خطرناک خواهد بود. همچنین ردیف اول از زمین یا طبقهای که داربست روی آن قرار میگیرد نباید بیش از 4 و نیم متر باشد. پایهها در این داربست ثابت هستند و برای بالا و پایین رفتن از نردبان استفاده میشود.
داربست خرپا: درباره این داربست باید گفت؛ از یک سه پایه برای نگهداری از صفحه اصلی داربست استفاده میشود. این داربست معمولا بیشتر از 5 متر ارتفاع ندارد و از آن و برای انجام کارهای درونه ساختمان و اتاقها مانند نقاشی ساختمان استفاده میشود.
داربستهای اسکلتی: این داربستها نیز از جنس فلز هستند.برای نصب این داربست از کوبلینگ استفاده میشود. جالب است بدانید این داربستها در بازار بهصورت آماده وجود دارند و برای کارهای مختلف میتوان آنها را به شکلهای مختلف تغییر داد.
